Adrenalin\’s Blog

februarie 26, 2008

De ce Universitatile nu dau cursurile video prin internet ?

Filed under: educatie — Adrenalin @ 19:00

Recent am citit un articol interesant, Why isn’t University free?.

„Mi-i lene sa scriu” %) Dar nu ar fi super cool sa steai acasa (sau cel putin in tara) si sa poti urma studiile celor mai bune universitati din lume ? Cred ca ar trebui de profitat mai mult din tehnologiile informationale..
Cel putin s-ar putea de facut „hybrid”, cei mai buni profi din lume care predau, si careva profi locali care ti-ar explica si care ai face exercitii daca nu reusesti singur, si examenu in careva „cabine” cu camere de monitorizare ;D.. In asa mod urmezi cel mai ultim „program” de invatamint.. Si poti avea lectii cu „cei mai, cei mai”.. Si nu tre sa pleci naiba stie unde.. ;] Si acesti „cei mai, cei mai”, e suficient sa-i inregistreze 1 data, si poti face 1 milion de copii p/u toti doritorii..
N-ai inteles 1 lectie, ai mai privit 1 data, n-ai inteles 1 moment, ai dat inapoi ;o) Si parca „nu e nimic nou” deja sunt astfel de lectii video, dar pina ce numai pentru careva software-uri ;o) De ce frineaza.. Sau le este jale de cunostinte ? Sau Adobe Photoshop e mai important ca matematica, ca ei isi permit sa faca lectii video ;o)
Daca ne uitam acum ce ofera IT-ul, iar la univer daca scapi o lectie scapi destul de mult, iar in gind iti vine, „lame, poate le zice cineva ca totul se poate de inregistrat si de interactivizat, si copii obsedati de party-uri si proiecte personale ar putea reusi si ei” ;]

Oh, iata citem comentariile la acest articol..

Degrees act as passports to jobs. Employers value degrees because of their scarcity and the work/selection involved in getting one. Give away too many, and they won’t anymore. No brand name school could risk this.

For example, someone with a Stanford MBA can get a high-paying job pretty easily. Employers value the Stanford MBA because it does much of the pre-screening for them (it’s hard to get into the program, and presumably hard to get through.)If Stanford churned out 1 million MBAs a year, they would become useless.

Anyway, http://ocw.mit.edu/ e un inceput ft bun, iata chiar am gasit ceva ce-mi trebuie..

4 comentarii »

 1. Da, rau ca e in engleza, foarte buna idee, doar ca pina la urma total lectiile din clasa nu pot fi inlocuite, cred eu. cap cu las’ pe miine, se gramadeste foarte mult si asta deam nu e invatat inainte de examen. dar in general, ar fi bine ca un support la tot ce se face acum. Apropo la noi au inceput sa filmeze studentii in Amfiteatru, si pun pe DC++ aici :D, pentru cei ce nu se pot scula dimineata. Cred ca nicushor, cind terminam noi universitatea, chestiia asta va lua amploare, si se va dezvolta rapid, macar pentru copii nostri :)). Da pina cind ia si te conformeaza la ceea ce aiiii !!! :)))

  Comentariu de Adrian — februarie 26, 2008 @ 19:56

 2. fiindca nimeni n-o sa invete..
  anyway ar fi interesant sa stau acasa la o ceaca de ceai si sa privesc cum proful acolo sheva povesteste si sa incerc sa ftiknesc..
  in general cam sax, din motiv ca la ore mai faci dezbaterii, chestii, intrebari.. pe care offline n-o sa ai posibilitatea sa le adresezi

  Comentariu de polonyk — februarie 27, 2008 @ 11:13

 3. Merci, polonyk, cam asa cred si eu, doar ca daca sincer daca ar exista nu ar fi rau, cum am zis sa fie ca un suport, dar nici de cum sa nu inlocueasca ceea ce este azi.

  Comentariu de Adrian — februarie 27, 2008 @ 11:42

 4. -1, a să ne robotizam cu totu’ :)

  da cum ramâne cu relaţiile interpersonale între colegi?!? atmosfera aia de lectie :)

  ni’nkipui, copilu … în loc să meargă la ore, stă câtevaisprezece ore în faţa monitorului … cam nu prea colorată perspectivă :)

  + la asta îndeobşte ar dispărea profii :) nah mulţi profi de matematica sau fizica? :D s-o inscris o lecţiie la un prof şi pe câteva decenii se poate folosi :D
  s-a mai descoperit ceva, am mai înscris o lecţie, 2, sau am modificat ceva în acelea veki :)

  ps: poate, aşa ca un supliment ceva, ar merge aşa idee

  Comentariu de mixdpp — februarie 28, 2008 @ 2:01


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: