Adrenalin\’s Blog

iunie 13, 2006

Google Research a elaborat un prototip de sistemă de ascultare a TV-urilor

Filed under: Noutăţi It — Adrenalin @ 10:52

Colaboratorii Google Research au elaborat un prototip de sistema care prin intermediul microfonului din computer determina ce vizioneaza internet-utilizatorii in acest moment, conform acestor date se va arata reclama-contextuala corespunzatoare pe paginile care le viziteaza userul, ne informeaza TechCrunch.com.

Colaboratorii Google Research ne propun ca in conformitate cu informatia despre tv-programa, la care se uita internet-utilizatorul sa se realizeze diferite servicii interactive. De exemplu daca in filmul la care va uitati joacă Angelina Jolly, se va propune cel mai apropiat magazin de unde se poate de cumparat imbracamintea ei =)
Deasemenea se va putea crea instantaneu comunitati in care internet-utilizatorii vor putea discuta despre emisiunea numai ce privită !

Sistemul transforma semnalul intr-un mod ireversibil si apoi il transmite spre al compara cu semnalele companiilor de televiziune transformat dupa acelasi algoritm. (un fel de hash ma gindesc eu, dar pentru semnale audio cred ca tre sa fie un sistem absolut special). Prin aşa mod se determină ce se priveşte fără a se încălca privatitatea informaţiei.

Lucrarea a fost prezentată de Google Research la conferinţa Televiziunilor Interactive EuroITV-2006 şi a luat primul loc. Pînă cînd nu se ştie dacă Google are intenţia de a realiza acest prototip în forma unui serviciu.

Ideea cu comunităţile instantanee pe baza la emisiunea la care te uiţi îmi place cel mai mult, defapt îmi plutea şi mie aşa o idee de mai mult timp :) Dar sistema propusa de Google e genială ! Daca încă ar funcţiona aşa cum e scris, şi datele întradevăr transmise vor fi intradevăr ireversibile.

Defapt există totuşi problema informaţiei private, cuvintul „ireversibil” sună prea bine, dar aceleaşi date ireversibile se poate de comparat cu cuvinte transformat dupa acelasi algoritm „ireversibil” gen „bomba”, „teroristi”, orice alt cuvint care doriţi..

Vorbeşti ceva la telefon, iar în compul tău deodata încep să răsară diferite pop-up-uri şi diferită reclamă :)

2 comentarii »

  1. Pare a fi cu perspectiva prototipul.
    „Pînă cînd nu se ştie dacă Google are intenţia de a realiza acest prototip în forma unui serviciu.” – interesant cand o sa se stie

    Comentariu de xtefan — iunie 13, 2006 @ 17:41

  2. Minim 10 ani :)
    Defapt acum multa lume (inclusiv si eo oleak ;p) devine cite putin paranoika de google, ea practic stie totul despre mine, ce caut, cu ce ma ocup, cu cine corespondez, de cite ori pe zi ma uit la porno.. :o) etc

    Comentariu de Adrenalin — iunie 13, 2006 @ 18:41


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: